Skip to main content

Hva ønsker du?

Lyspære som indikerer en god idé

Utforske selv

Les mer om opplæring, utdanning og jobbsøk

BESØK BESØK
Snakkebobler

Kontakte karriereveileder

Snakk med en profesjonell karriereveileder på nett eller telefon

BESØK BESØK

Ofte stilte

SPØRSMÅL OG SVAR

Jeg er blitt permittert, hva gjør jeg?

Korona-permittert? 
NAV har en korona-veiviser for deg som er permittert.
Utdanning.no har en liste over nettbaserte kurs og utdanninger du kan ta.

Du kan ha rett på dagpenger eller andre stønader fra NAV mens du er permittert. Derfor er det lurt å registrere seg som arbeidssøker, og søke om de stønadene som er riktig for din situasjon. Du finner mer informasjon for deg som er permittert på nav.no. Det er også viktig at du har god kontakt og dialog med arbeidsgiveren din. Hvis du ikke allerede har fått det, bør du be om et skriftlig permitteringsvarsel som sier når du er permittert fra, i hvilken grad (0-100%) og hvor stor stilling du har til vanlig. Ved å ha en god dialog med arbeidsgiveren din, kan du få informasjon om hvorvidt det er sannsynlig at du kommer tilbake til jobben eller ikke. Det kan være lurt å undersøke andre muligheter i arbeidslivet, hvis det skulle bli slik at arbeidsgiveren din ikke kan ta deg tilbake. Det finnes også mange utdanninger du kan ta for å bli mer attraktiv for nåværende og fremtidige arbeidsgivere på utdanning.no

Hvordan finner jeg ut hva jeg kan jobbe med?

Å finne ut hva man skal jobbe med, er et stort valg enten du er ung og skal velge utdanning for første gang, eller har kommet et stykke på vei og ønsker noe nytt.

Tenk på hva du er interessert i og situasjoner du har trivdes i tidligere. Når kjenner du mestringsfølelse og motivasjon? Ser du for deg en praktisk eller en teoretisk jobb? Ser du for deg å komme raskt ut i jobb eller vil du studere lenge? I tillegg er det viktig å finne ut hvilke jobbmuligheter som finnes innen de retningene du anser som aktuelle, og om de finnes der du ønsker å bo.

Les deg opp eller ta kontakt med studiesteder og arbeidsgivere for å få mer informasjon. Ta også en titt på oppbygging av studiet, har det en undervisningsform og arbeidsmengde du kan trives med? Ser pensum interessant ut? Prøv å snevre valget ned til noen utvalgte studieretninger. Da blir det ofte lettere å ta valget. Du kan også bruke jobbkompasset for å få nye ideer, og lese flere tips på utdanning.no

Hvis du har behov for å reflektere rundt valg av utdanning og jobb, kan du chatte eller snakke på telefon med en karriereveileder. I alle fylkene finnes det karrieresenter hvor du kan få karriereveiledning.

Hva er karriereveiledning?

- Les mer om hva karriereveiledning er og hva du kan bruke det til

Les mer